bg

Поканени лектори

IV-та Национална конференция по Пластично-възстановителна и естетична хирургия

3-5 май 2019 г.

хотел "Адмирал", к.к. "Златни пясъци", гр. Варна, България

 

 

Поканени лектори

 


Darina Krastinova1.jpg

д-р Дарина Кръстинова - Лолов, България

Д-р Дарина Кръстинова – Лолов е един от водещите европейски и световни специалисти в областта на орбиталната хирургия и блефаропластиката. Тя е почетен член на Кралската медицинска академия на Великобритания и основател на благотворителната организация Facing the World. Д-р Кръстинова е Кавалер на ордена на Почетния легион във Франция, почетен член на БАПРЕХ и носител на Българския орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - присъден за значим принос за развитието на културата, изкуството, образованието и науката.

 

 

Rado Zic1.jpg

д-р Радо Жич, Хърватия

Д-р Радо Жич е началник на Клиниката по хирургия на ръка и реконструктивна хирургия в Университетска болница „Dubrava“ в Загреб, Хърватия. Благодарение на неговата елитна експертиза, той е известен оратор и модератор на много международни конференции. Председател е на Акредитационния комитет на Европейския съвет по пластична, реконструктивна и естетична хирургия (EBOPRAS). Наскоро, д-р Жич беше избран за президент на ESPRAS (Европейската асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия).

 

 

Graeme Perks.jpg

д-р Греъм Паркс, Великобритания

Д-р Греъм Паркс се обучава и развива като хирург в Австралия и Великобритания. Той е директор (Представител за Европа) в ICOPLAST (Международната конфедерация на асоциациите по пластична хирургия) от нейното основаване през 2016 г.
В качеството си на ръководител на Отделението по пластична, реконструктивна хирургия и изгаряне към Университетските болници NHS Trust в Нотингам, Великобритания, той се радва на прекрасни отношения и тясна колаборация със специалистите от другите хирургични специалности, в най-голяма степен с онкохирурзите в областите на гърдата, главата и шията, а също и с ортопедите.
Д-р Паркс е Президент на BAPRAS (Британска асоциация по пластична, реконструктивна и естетична хирургия) през периода 2013-2014 г., а понастоящем е Председател на комисията по професионални стандарти в същата организация.
Неговите интереси днес са насочени към безопасността на пациентите, в частност дейностите за създаване на регистри за гръдни импланти и обучението на хирурзи - най-голямото му удовлетворение е да види как учениците му го изпреварват.

 

 Milomir Ninkovic.jpg

д-р Миломир Нинкович, Германия

Д-р Миломир Нинкович e световно известен реконструктивен и микрохирург. Той защитава своята докторантура в Университета по медицина, Сараево. По-късно става доцент по възстановителна и пластична хирургия в Техническия университет в Мюнхен, Германия. Професионалните му постижения са признати с престижните международни награди на EURAPS за най-добър доклад на Осмата годишна среща на Европейската асоциация на пластичните хирурзи през 1997 г. и наградата на Американското сдружение на пластичните хирурзи през 1998 г. Към момента д-р Нинкович завежда отделение по пластична, реконструктивна хирургия и хирургия на ръка, в Център по изгаряния към университетска болница „Bogenhausen”, Германия.

 

 

Fredrik Huss.jpg

д-р Фредрик Хус, Швеция

Д-р Фредрик Хус е доцент, старши консултант по пластична хирургия и директор на Института за тъкани в катедрата по Пластична и лицево-челюстна хирургия в Университетската болница в Упсала, Швеция. Той е експерт по изгарянията към Шведския национален съвет по здравеопазване и социални грижи, както и към Шведския национален въздушен център за непредвидени ситуации Medevac. Директор е на центъра по изгаряния в Упсала, както и секретар на Европейската асоциация по изгаряния (EBA). Д-р Хус е съосновател и медицински съветник в медицинския център за провеждане на ранни клинични проучвания CTC Clinical Trial Consultants AB, Швеция.

 

 

Nazim Cerkes.jpg

д-р Назим Черкес, Турция

Д-р Назим Черкес се обучава и придобива специалност по Пластична хирургия в Отделението по Пластична и реконструктивна хирургия към Факултета по медицина на Истанбулския университет. През периода 1990-1991 г. той работи като научен и клиничен специализант в Отделението по пластична хирургия към Университета на Алабама в Бирмингам. Назим Черкес е доцент в Отделението по Пластична и реконструктивна хирургия към Факултета по медицина на Истанбулския университет от 1992 до 2002 г. и работи главно в областта на реконструктивната микрохирургия.     Д-р Черкес е Президент на RSE (Европейска организация по ринопластика), Първи вицепрезидент и визитиращ професор на ISAPS (Международна организация по естетична пластична хирургия). Той е редактор в секцията по ринопластика на списанието Aesthetic Plastic Surgery Journal. През последните 15 г. д-р Черкес организира и участва в редица международни курсове по ринопластика.

 

 

Alexis Verpaele.jpg

д-р Алексис Верпале, Белгия

Д-р Алексис Верпаеле е изтъкнат белгийски пластичен хирург. Заедно със своя колега д-р Патрик Тонард той разработва т.нар. MACS лифтинг – минимално инвазивна фейслифтинг техника. Написал е три научни книги и много научни публикации, свързани с естетичната хирургия на лицето, клепачите и гърдите. В последните си изследвания той се фокусира главно върху регенеративните свойства на трансплантацията на мазнини ("нанофат").

 

 

Philippe Pellerin.jpg

д-р Филип Пелерен, Франция

Д-р Филип Пелерен е френски професор по пластична хирургия, експерт по въпросите на кранио-максило-фациалната хирургия. До 2016 г. е началник на Клиниката по пластична хирургия и Центъра по изгаряния в Университетския болничен център в гр. Лил, Франция. Автор е на много публикации и глави в учебници по пластична, лицево-челюстна хирургия и детска пластична хирургия. Д-р Пелерен е учредителен член, генерален секретар и след това президент на Франкофонската асоциация за лицеви цепнатини, през 2006 г. е избран за председател на Европейската асоциация по кранио-фациална хирургия. Д-р Пелерен е удостоен със звание Doctor Honoris Causa на Медицинския университет – Пловдив. Също така той е почетен професор на Академията по пластична хирургия в Пекин, Китай.

 

 

Selahattin Özmen.png

д-р Селахатин Йозмен, Турция

Д-р Селахатин Йозмен е роден в Кизилтепе, Турция, през 1971 г. Той става специалист през 2002 г., асистент през 2004 г., доцент през 2007 г. и професор през 2013 г. в катедрата по пластична хирургия на Университета Гази. Понастоящем работи като професор по пластична хирургия в катедрата по пластична хирургия към Университета Коц (от юли 2014 г.). Проф. Йозмен е автор и съавтор на 77 международни доклада и 84 международни презентации, 41 национални доклада, 220 национални презентации, 130 гост панела и конференции и редактор на две преведени книги ("Mastering Rhinoplasty " и " Publishing and Presenting Clinical Research "). Той е в редакционната колегия на две национални и две международни списания. Ръководи екипа, извършил третата трансплантация на лице в Турция между пациенти жени, през март 2012 г. Проф. Йозмен е член на Научния съвет за трансплантация на композитни тъкани към Министерството на здравеопазването на Турция.Niclas Broer.jpg

д-р Никлас Броер, Германия

Д-р Петер Никлас Броер е експерт по пластична и реконструктивна микрохирургия, практикуващ в Клиника Богенхаузен, болница към Технически университет Мюнхен, Бавария, Германия. Д-р Броер е автор и съавтор на 87 публикации, 152 презентации на научни срещи и 4 глави от книги. Участвал е в 37 научни проекта. През 2018 г. той печели наградата за най-добра цялостна козметична статия в списание „Пластична и реконструктивна хирургия“. От декември 2017 г. е гост професор в клиника Майо, Джаксънвил, САЩ.